lauantai 26. joulukuuta 2015

Joulupäivän Pikapaketti

Otsikko on valhe, sillä siihen mennessä, kun saan tämän tekstin julkaisukelpoiseksi ei joulupäivästä enää ole jäljellä häivettäkään. No, kuitenkin! Luottokuvaajani Riika lähetti minulle tuloksia syksyisestä Kurapika-shootista ja totta kai paloin halusta esitellä niitä mahdollisimman pian. Shootti tosiaan tapahtui lokakuussa, joten cossikuvien sivussa saadaan pientä throwbackkia Suomen syksyiseen luontoon. Kuvauksesta ja editoinnista vastaa tosiaan jo edellä mainittu Riika, jonka lisäksi erityiskiitokset avustajana pyörineelle Janskulle!



Kuvauspaikkana palvellut metsä löytyi lähes kirjaimellisesti takapihalta - olin aikaisemmin käynyt nuohoamassa roskakatoksen vierestä alkavan luontopolun ja todennut sen oikein kivaksi shoottipaikaksi. Kaikki tämä vain kilometrin päässä keskustasta! Koko session aikana ei tullut edes nähtyä ketään lukuunottamatta erästä varautunutta koiranulkoiluttajaa, joka piti mielenkiintoisen näköiseen seurueesemme hyvin etäisyyttä.



Ainut shoottia häirinnyt tekijä lieni reipas tuuli, jonka ansiosta peruukki sojotti minne sattui ja rakas "ruokalappuni" lensi päin pläsiä ainakin muutaman kerran. Ruokalapusta puheen ollen lempikohtiani puvusta lienevät edelleen käsin kiinni ommellut kuviot hameessa ja keepissä. Tykkään ennen cossin tekemistä tehdä tutkimustyötä siitä, miten muut ovat kyseisen puvun toteuttaneet, ja päällystikkien ulkonäkö puvussa ei lainkaan miellyttänyt. Ilman niitä säilyy puvun designin tyhmyyskin paremmin! Paranneltavaa on sen sijaan esimerkiksi peruukissa, mutta ennen Frostbiteä en taida keretä enää korvata tätä surullisen ohutta reuhkaa paremmalla.



Kuvia välpätessäni mieleen pulpahti, että tämä saattoi hyvinkin olla ensimmäinen cossiphotoshoottini, joka tapahtui conin/miitin ulkopuolella. Suunnitteilla on ollut monta, mutta ne ovat kaikki kaatuneet kuvauspaikan, ajan tai kuvaajan puutteeseen. Noh, toivottavasti tulevaisuudessa lisää tällaista! On huomattavasti mukavampaa kun aikataulua ja kuvauspaikkaa ei ole rajattu conin mukaan: coniolosuhteissakin toki voi saada hienoja kuvia, mutta mahdollisuudet ja fiilis ovat vapaammalla aikataululla ihan erilaiset.

Kirjoittelen ihan lähipäivinä taas lisää vähän muista aiheista! Viimeiseksi jätän kuitenkin lempiotokseni kuvasaaliista. Hyviä pyhiä ja tsemppiä Frostin cossien parissa puurtaville!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti