keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Frostiposti 2k16

Desucon Frostbitesta on pian vierähtänyt jo ruhtinaallinen kuukausi, joten pudistelinpa tomut tästä kirjoitusluonnoksesta ja kirjoitin sen pikaisesti puhtaaksi. Johan oli aikakin!

Oikea conikokemus alkaa tietysti jo ennen itse conialueelle astumista perjantai-iltana. Lahden asukkina perinteisesti majoitin taas conin aikana ruhtinaallisesti porukkaa ja lupailin ihmisille mukavan lyhyttä matkaa conipaikalle jalkaisin: lyhin reitti kämpältäni Sibeliustalolle oli vaivainen
Ainoa kuvamateriaali perjantailta on tämä rupinen
 selfie, joka todistaa että pistin Kurapikan päälle.
vajaat kaksi kilometriä - metsän halki. Lumisella (ja vuorokaudenajasta riippuen myös pimeällä) metsäpolulla kapsäkkien roudaaminen oli varmasti aikamoinen kokemus, ja jos asunnollani majoittuneet tätä tekstiä lukevat, olen vieläkin pahoillani kärsimyksestä! En toivoisi moista matkaa conipäivän jälkeen kellekkään.

Moni sanoo perjantaita turhaksi conipäiväksi, mutta pidän tavallaan sen tarjoamasta pehmeästä laskeutumismahdollisuudesta conihälyyn. Perjantaina ei tarvitse stressailla tekemisestä, ja illan tunnit kuluvatkin yleensä mukavasti kavereiden kanssa kuulumisia vaihdellessa, ja Frostin perjantai ei ollut poikkeus sääntöön. Pidin perjantai-illan cossina uusiksi Kurapikaa, jonka totesin hyväksi päätökseksi: puku/hahmo tarjosi muutaman oikein mukavan conversation startterin ja pääsin tutustumaan uusiin ihmisiin.

Sain lauantain puvun ihan oikeasti valmiiksi jo ajoissa ja olin Yasusadaan yllättävän tyytyväinen, vaikka joitain korjauksia onkin tehtävä ennen kun pidän pukua ensi kerralla. Esimerkiksi panssarin edessä roikkuva valkoinen tupsu vain otti ja katosi kävelymatkalla. Harmitti, koska se oli niin söpö. ( :( ) Olimme Riikan kanssa sopineet, että hän photoshoottaisi kostyymiäni lauantaiaamuna Sibeliustalon takana Vesijärven jäällä ennen kuin posottaisin sisälle kasailemaan sen päivän taidekujapöytääni Inarin kanssa, mutta kun sitten sain harpottua metsän läpi Siben taakse ja miittasin Riikan kanssa joskus kympin aikoihin, totesimme yksimielisesti että pari tosi nopeaa otosta saa riittää. Pakkanen oli nimittäin sen verran pureva, että kunnon shootin siirsimme suosiolle paremmalle ajankohdalle hamaan tulevaisuuteen. Saamamme kuvat olivat kuitenkin ihanasti kirpeän pakkasaamun värittämiä. Kiitos kuvista ja editoinnista Riikalle! 

     

Siirryin siis pystyttämään taidekujapöytää, ja valtaosa päivästä menikin kykkiessä sen takana. Myin omasta mielestäni ihan mukavasti ja tuntui että kauppa kävi lähes koko ajan. Kuten yleensä, kävi pöydässä monia ihmisiä, joiden kanssa syntyi mukavaa pientä keskustelua, joka on ehdottomasti lempiasioitani taidekujailussa. En kuitenkaan malttanut istua myyntitöissä koko päivää, ja lauantain parasta olikin tapaaminen miekkaveljien kanssa! Meillä ei ollut mitään varsinaista Tourabu-cossiryhmää, mutta osa porukasta oli tutustunut ennalta ja tuskaillut pukujen kanssa yhdessä. Metsästimme jengiimme myös lisää Metsähallissa vaeltaneita miekkapoikia, ja tunnelma oli mitä mainioin. Koko porukasta tehtiin myös photoshootti Siben takana hyisessä pakkasilmassa. Kiitos kuvista ja vaivannäöstä Niklas K. Photographylle!

Ichigo Hitofuri: Vivienne, Tsurumaru: YO, Iwatooshi: Nobu,
Shishiou: Soro ja Yamatonokami Yasusada: yours truly

En saanut napattua Kasenin tai Nakigitsunen yhteystietoja, mutta ilmoitelkaa jos tiedätte!


Kuva: Datenshiro
En kerinnyt päivitellä tänne sunnuntain suunnitelmanmuutoksistani, mutta jätin Aigiksen vielä roikkumaan kaappiin ja pistinkin sunnuntaina Nicon uusiksi. En yksinkertaisesti jaksanut stressata itseäni Aigiksen kanssa ja jätänkin koko höskän korjaamisen sitten Cosvisioniin. Nicon valinta sunnuntaicossiksi oli helppo: kämpällä ei minulla tällä hetkellä ollut muita pukuja ja tahdoin pitää Nicoa joka tapauksessa uusiksi. Lisäksi Paula ja Kaisla olivat sunnuntaina saman sarjan Eli ja Nozomi, joten näin siis tähtikuvioabit valloittivat Siben. 

Sunnuntai oli conipäivänä mukavan rento ja jätti päällimmäiseksi tunteeksi tyytyväisyyden. Perjantain lailla valtaosa päivästä meni vain uusien ja vanhojen tuttujen kanssa jutustellessa sekä taidekujaa raidatessa... Frostiposti jääköön näihin kuviin ja tunnelmiin! Koetan pukata piakkoin ulos myös pikkuisen kirjoituksen parin viikon takaisesta Yukiconista!

Kuva: Punapanda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti